HOUT

Hout

Hout is niet weg te denken uit onze samenleving. Het natuurlijke product is in veel soorten te verkrijgen. Elke soort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Hout kan van grillig gevormd tot fijn rechtlijnig getekend zijn. Sommige hoogwaardige eigenschappen van hout maken dat het toepasbaar is voor fijngevoelige klankkasten en muziekinstrumenten. De warme en mooie uitstraling van hout maakt dat het o.a. zeer geschikt is voor meubilair, design ontwerpen en kunstwerken.

Om hout verantwoord toe te passen zijn er diverse keurmerken voor hout. Betreffende hout komt uit duurzaam beheerste bossen. Hout kan heel goed hergebruikt worden, meubels van b.v. sloophout zijn erg populair.

HoutHout is goed en in vrijwel elke vorm te verwerken. Goed vakmanschap en gevoel voor het materiaal is van belang om een goede afwerking te verkrijgen.

Conserveren

Afhankelijk van de soort kan hout goed in de buitensituatie toegepast worden mits er een goede conservering aangebracht wordt. Met name de conservering vraagt om goed onderhoud.

Kunst toepassingen

Voor de vervaardiging van kunstwerken wordt hout veelvuldig toegepast. Onder andere voor houten beelden, houtgravures, kunstwerken in openbare ruimten, beeldhouwwerken, wandobjecten, design meubelen en met hout ingelegde objecten.