Zandstralen

ZANDSTRALEN

Hoe het werkt

Zandstralen is een bewerkingstechniek waarmee afbeeldingen op glas kunnen worden aangebracht. Op deze manier voorzien we vlakglas van decoraties, zoals teksten, logo’s of andersoortige kunstzinnige uitingen. Je ziet zandstraalwerk vaak binnenshuis, maar KunstRegie voorziet ook in deze oppervlaktebehandeling voor het gebruik in buitensituaties.

WERKWIJZE

Steeds vaker wordt voorafgaand aan het zandstralen de aan te brengen illustratie of tekening gedigitaliseerd. Het digitale ontwerp wordt in folie gesneden en in zijn geheel op het glas aangebracht. De delen die gezandstraald moeten worden nemen we vervolgens uit. Met een compressor en perslucht blazen we gritkorrels tegen het blootliggende glas om een geschuurd effect te bereiken. Het matteren kan in vier gradaties uitgevoerd worden. Ook is diepstaalwerk mogelijk, waarbij we het oppervlak tot diep in het glas wegschuren. Het ontwerp kan ook worden uitgespaard, dan zullen we de omliggende folie wegnemen en het onbedekte glas van een oppervlaktestructuur voorzien.

VAN A TOT Z

Alle werkzaamheden in dit maakproces kunnen door KunstRegie worden verzorgd en geregeld. Van het op maat leveren van het glas tot aan het plaatsen van de bewerkte ruit. Dit doen we zowel voor kunstenaars als particuliere opdrachtgevers. Zonodig maken we voor u een ontwerp of digitaliseren een door u aangeleverde foto of schets.

  • 2020

    Realisatie

    KunstRegie heeft al een aantal grote en kleine projecten mogen realiseren in deze oppervlakte-bewerkingstechniek. Eén daarvan is het zandstralen van de glazen toegangsdeuren in het noord- en zuidportaal van Academiehuis Zwolle.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.