Inspectie

INSPECTIE

Inspectie diensten

Glas-in-lood of glas-appliqué vraagt om onderhoud en uiteindelijk restauratie. De eerste signalen van slijtage worden doorgaans geconstateerd door de Monumentenwacht, die inspecties aan monumenten uitvoert. Naar aanleiding van een dergelijke inspectie kan KunstRegie een rapportage maken specifiek voor het restaureren, onderhouden en beschermen van de monumentale beglazing. We brengen breukglas in kaart en verzwakkingen in het loodnet, sporen lekkages op en gebroken soldeerpunten en we wijzen aan waar het glas-in-lood is doorgezakt.

Ben je als eigenaar niet aangesloten bij de Monumentenwacht of beheer je een naoorlogs c.q. jong monument — zoals gebouwen die een stads- of dorpsgezicht bepalen of andere toonaangevende gebouwen — dan kun je rechtstreeks contact opnemen met KunstRegie voor zo’n inspectie aan het glas-in-lood of glas-appliqué. We stellen dan een uitgebreid rapport op over de conditie van de beglazing en brengen advies uit over de in standhouding ervan.

Glas-in-lood

Of het nu eenvoudige naoorlogse glas-in-lood panelen betreffen of kerkvensters uit de 16de eeuw, wij verzogen de restauratie graag!

Glas-appliqué

Bij appliqueren, dat letterlijk het aanbrengen van oplegwerk betekent, worden gekleurde stukken glas verlijmd op een blanke dragende ruit.

Beschermende beglazing

Beschermende beglazing wordt voornamelijk toegepast ter bescherming van glas-in-lood tegen vuil, vandalisme en weersinvloeden.

Inspectie Blog

Hier ontvangt u het laatste nieuws en updates op het gebied van restauratie werkzaamheden.

Al 8 jaar de verbindende factor

Wat 8 jaar geleden begon, met een kantoor aan huis en een klein oventje...

Projecten

Onderstaande foto’s geven een beeld van onze werkzaamheden in nieuwbouw projecten, verbouwingen, renovaties, restauraties, herbestemmingen en herdenkingen.

KunstRegie werkt in opdracht van kerkgenootschappen, restauratie aannemers, architecten, interieurarchitecten, interieurglasspecialisten en vlakglas- en glasservice bedrijven.

Kunstenaars en designers kunnen hun glaskunstwerken in het atelier realiseren, waarbij zij ondersteund worden door ons deskundige team van glazeniers en waarbij KunstRegie het project van productie tot montage begeleidt. Verder voert KunstRegie werkzaamheden uit voor particuliere woningbezitters, stichtingen, musea en beheerders van monumenten.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.