Restauratie

RESTAURATIE

Restauratie diensten

KunstRegie voorziet in het inspecteren, restaureren, onderhouden en beschermen van glas-in-lood ramen en glas-appliqué. Op deze manier dragen we bij aan de instandhouding van ons monumentale erfgoed. We restaureren glas-in-lood en glas-appliqué bij slijtage, schade en verduurzaming, door het respectievelijk opnieuw te verloden of verlijmen, door het plaatselijk te herstellen, en door het te voorzien van beschermende beglazing of in te bouwen in isolerende beglazing. Hiervoor staat een vakkundig opgeleid team van specialisten tot onze beschikking, die zowel traditionele als hedendaagse glasbewerkingstechnieken kan uitvoeren.

Glas-in-lood

Of het nu eenvoudige naoorlogse glas-in-lood panelen betreffen of kerkvensters uit de 16de eeuw, wij verzogen de restauratie graag!

Glas-appliqué

Bij appliqueren, dat letterlijk het aanbrengen van oplegwerk betekent, worden gekleurde stukken glas verlijmd op een blanke dragende ruit.

Beschermende beglazing

Beschermende beglazing wordt voornamelijk toegepast ter bescherming van glas-in-lood tegen vuil, vandalisme en weersinvloeden.

Restauratie Blog

Hier ontvangt u het laatste nieuws en updates op het gebied van restauratie werkzaamheden.

Restauratie glas-in-lood Sint-Genovevakerk

Van herderin tot heilige wist Genoveva zich te vereeuwigen in de glas-in-lood ramen van...

Raam 40 terug in Sint Jan

Raam 40 terug in Sint Jan Glas-in-lood raam 40 is weer teruggeplaatst in de...

Restauratie Domkerk Utrecht

Restauratie Domkerk Utrecht De Domkerk in Utrecht is gerestaureerd. Sierbogen, gevels en glas-in-lood ramen...

Sterrenhemel straalt weer in Augustinuskerk

KunstRegie B.V. maakt een bescheiden deel uit van de indrukwekkende restauratie van de Sint...

Projecten

Onderstaande foto’s geven een beeld van onze werkzaamheden in nieuwbouw projecten, verbouwingen, renovaties, restauraties, herbestemmingen en herdenkingen.

KunstRegie werkt in opdracht van kerkgenootschappen, restauratie aannemers, architecten, interieurarchitecten, interieurglasspecialisten en vlakglas- en glasservice bedrijven.

Kunstenaars en designers kunnen hun glaskunstwerken in het atelier realiseren, waarbij zij ondersteund worden door ons deskundige team van glazeniers en waarbij KunstRegie het project van productie tot montage begeleidt. Verder voert KunstRegie werkzaamheden uit voor particuliere woningbezitters, stichtingen, musea en beheerders van monumenten.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.