Glaskunst

GLASKUNST

Glaskunst diensten

KunstRegie is een professional op het gebied van glaskunst. In de vervaardiging van hedendaagse glaskunstwerken combineren we glas-in-lood, glas-appliqué en glas-smeltwerk met verschillende glasbewerkingstechnieken.

Bij het renoveren van monumentale panden of het moderniseren van religieus erfgoed wordt nieuwe glaskunst vaak verkozen boven de restauratie van de bestaande beglazing. Op deze manier kan de aantrekkingskracht van het gebouw vergroot worden. Ook wanneer zulke gebouwen een andere bestemming krijgen, kan glaskunst de nieuwe functie ervan onderstrepen. In beide gevallen kan de oude glaskunst een herbestemming krijgen, in het pand zelf of elders als opzichzelfstaand kunstwerk. Zelfs bij jubilea kunnen historische gebeurtenissen met nieuwe glaskunst worden herdacht.

Glas-in-lood

KunstRegie begeleidt kunstenaars en designers bij het maken van ontwerpen en het realiseren van hun eigen glas-in-lood opdrachten.

Glas-appliqué

Bij appliqueren, dat letterlijk het aanbrengen van oplegwerk betekent, worden gekleurde stukken glas verlijmd op een blanke dragende ruit.

Glas-smeltwerk

Het glassmelten, in de branche beter bekend als glasfusen, is in de jaren zestig erg populair geworden onder kunstenaars en designers.

Glaskunst Blog

Hier ontvangt u het laatste nieuws en updates op het gebied van restauratie werkzaamheden.

Acht zonnebloemen kijken uit naar het licht

Begin dit jaar komt de opdracht binnen om een nieuw glas-in-lood raam te ontwerpen...

Glaskunstwerk De Levensboom

Glaskunst De Levensboom In opdracht van de nieuwe bewoners van woonhuis De Berenbijt in...

Nieuwe glaskunst voor Ichtuskerk Boskoop

Deze week heeft KunstRegie een serie nieuwe glas-appliques geplaatst in de Ichtuskerk te Boskoop....

Projecten

Onderstaande foto’s geven een beeld van onze werkzaamheden in nieuwbouw projecten, verbouwingen, renovaties, restauraties, herbestemmingen en herdenkingen.

KunstRegie werkt in opdracht van kerkgenootschappen, restauratie aannemers, architecten, interieurarchitecten, interieurglasspecialisten en vlakglas- en glasservice bedrijven.

Kunstenaars en designers kunnen hun glaskunstwerken in het atelier realiseren, waarbij zij ondersteund worden door ons deskundige team van glazeniers en waarbij KunstRegie het project van productie tot montage begeleidt. Verder voert KunstRegie werkzaamheden uit voor particuliere woningbezitters, stichtingen, musea en beheerders van monumenten.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.