Glas-smeltwerk

GLAS-SMELTWERK

Hoe het werkt

Het glassmelten, in de branche beter bekend als glasfusen, is in de jaren zestig erg populair geworden onder kunstenaars en designers. Eigenlijk stamt het al uit de tijd van de Egyptenaren, maar door de ontwikkeling van het glasblazen is de techniek in de vergetelheid geraakt. Tegenwoordig neemt het in de glaskunst een belangrijke plaats in.

TOEPASSING

Glas-smeltwerk is het versmelten van stukken glas in een bepaald ontwerp en vindt zijn toepassing in de architectuur als gevelobject, en in de glaskunst als autonoom kunstobject. Het is ook mogelijk om glas in mallen te versmelten, om zodoende een 3D object te vormen. Bij het glassmelten wordt onderscheid gemaakt tussen tack-fuse en full-fuse, welke de gradaties van versmelting aangeven.

COMPITABEL

Alleen wanneer de toegepaste glasplaten dezelfde eigenschappen bezitten kunnen we deze met elkaar versmelten. Om spanningen, en daarmee gemoeide breuk, in het smeltwerk te voorkomen gebruiken we bij KunstRegie glas met eenzelfde uitzettingscoëfficiënt en viscositeit. Hiervan zijn verschillende systemen in omloop. Wij werken veelal met ‘systeem 90’ van Bullseye Glass.

BULLSEYE GLASS

Bullseye Glass beschikt over een groot assortiment glasplaten, dat in diverse kleuren en diktes verkrijgbaar is. Daarnaast kent het systeem dat wij ervan gebruiken verschillende soorten glaspoeders, fritten en stringers om de ontwerpen nader mee vorm te geven.

  • 2020

    In opdracht en eigen beheer

    KunstRegie biedt ondersteuning tijdens het ontwerp- en productieproces van de glas-smeltwerken die in het atelier geproduceerd worden. We maken daarentegen ook ontwerpen in opdracht en eigen beheer ten behoeve van kunstobjecten, grafmonumenten en gestructureerde beglazing.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

    Title of the image box

    Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.