Glas-in-lood

GLAS-IN-LOOD

Hoe het werkt

De traditionele werkwijzen van glas-in-lood lenen zich nog altijd uitstekend voor hedendaagse kunstuitingen in vlakglas. KunstRegie begeleidt kunstenaars en designers bij het maken van ontwerpen en het realiseren van hun eigen kunstopdrachten. Dit gebeurt zodanig dat het specifieke handschrift van de maker in het glaskunstwerk tot uitdrukking komt.

BEGELEIDEN KUNSTENAARS & DESIGNERS

KunstRegie adviseert in de mogelijkheden van glas-in-lood. We wijzen op het gebruik van hoogwaardige materialen, het loodlijnenspel, verschillende glassoorten en de invloed daarvan op lichtdoorlating en kleurbeleving. Daar waar nodig worden technische werkzaamheden door onze vakkundig opgeleide ambachtslieden uitgevoerd. Zij denken mee en, indien van toepassing voor de realisatie van het ontwerp, ook buiten de traditioneel gebaande paden.

ONTWERPEN GLASKUNST

Naast begeleiding kan KunstRegie ook in eigen beheer ontwerpen verzorgen voor nieuw toe te passen glas-in-lood. Ook kunnen we u in contact brengen met een professionele glaskunstenaar, die gelieerd is aan ons atelier. Deze kunstenaar maakt dan met u een ontwerp en voert uw opdracht bij ons uit. Kunstenaar Marc Mulders bijvoorbeeld werkt wekelijks in ons atelier aan nieuwe glaskunstwerken.

  • 2020

    Bewerkingen

    Voor de diverse technieken die op vlakglas mogelijk zijn verwijzen wij u graag door naar onze webpagina over bewerkingen: brandschilderen, etsen, zeefdrukken, zandstralen, UV-verlijmen, smelten en printen.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.