Glaskunstwerk De Levensboom

Glaskunst De Levensboom

In opdracht van de nieuwe bewoners van woonhuis De Berenbijt in ’s-Hertogenbosch heeft KunstRegie een glas-in-lood raam vervaardigd voor het trappenhuis aan de zuidgevel. Kunstenaar Marc Mulders heeft dit 32 panelen tellende glaskunstwerk ontworpen.

In het ontwerp is gekozen voor de symboliek van de levensboom: het geworteld zijn, de wil om te groeien, beschutting gevend en vruchten delend. Deze symbolen zien we vertaald in gestileerde boomscheuten, takken, bladeren, bloemen en vruchten.

Gebruikmakend van motieven uit diverse culturen en verschillende tijdvakken, is e.e.a. in verbondenheid samengebracht in dit hoge raamwerk. Die verbondenheid vinden we ook terug in de toegepaste glasbewerkingstechnieken. Het glas-in-lood bestaat uit gebrandschilderde, geëtste, geappliqueerde en gezandstraalde glaselementen.

De nieuwe vormentaal en het zo heldere kleurenpalet van ‘De Levensboom’ zijn nieuwe aspecten in het oeuvre van Marc Mulders. Het begint zich langzaam aan te wortelen in zijn meest recente werk.

Comments are closed.