Nieuwe glaskunst voor Ichtuskerk Boskoop

Deze week heeft KunstRegie een serie nieuwe glas-appliques geplaatst in de Ichtuskerk te Boskoop. De ontwerper van de zeven panelen tellende appliqué is beeldend kunstenaar Arie van der Spek. Van der Spek heeft meerdere symbolische glaskunstwerken gemaakt en is een bekende in de gereformeerde gemeenschap.

In opdracht van de gereformeerde gemeente Boskoop is de Ichtuskerk onlangs gerenoveerd. De appliques bevinden zich nu in de verbouwde kerkzaal. Er zijn zeven bijbelverhalen verbeeld, die ter illustratie van de Bijbelse boodschap zijn bedoeld. Het kunstwerk is niet alleen ontworpen door Van der Spek, de kunstenaar heeft het glaswerk ook zelf gesneden. Elk paneel bestaat uit een ontelbaar aantal stukjes gekleurd glas die, verlijmd op een hardglazen dragende ruit, tezamen een voorstelling maken.

De verlijming middels een glasheldere twee-componentenlijm is verzorgd door de glazeniers bij KunstRegie. Ook heeft KunstRegie de technische kant van het project op zich genomen, waaronder advies, begeleiding en de montage én heeft het glasatelier in alle benodigde materialen voorzien. Zes maanden is met het team aan dit glaskunstwerk gewerkt. De zeven panelen, elk 50 x 215 cm groot, zijn afgelopen donderdag 20 mei geplaatst.

Comments are closed.