Beschermende beglazing

BESCHERMENDE BEGLAZING

Hoe het werkt

Beschermende beglazing wordt voornamelijk toegepast ter bescherming van waardevolle glas-in-lood ramen. De bescherming tegen vuil, vandalisme en weersinvloeden verlengt de levensduur van het glas-in-lood, waardoor een uiteindelijke restauratie met vele jaren kan worden uitgesteld.

COMFORTVERHOGEND

Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor beschermende beglazing. Naast de bescherming van het glas-in-lood verbetert het de isolatiewaarde van het raam. Het neemt de vaak storende koudeval bij grote raampartijen weg en daarmee ook de tochtstroom over de vloer. Een bijkomend voordeel van beschermende beglazing is de reductie van omgevingsgeluiden. Al met al werkt beschermende beglazing comfortverhogend voor de ruimte waarbij het wordt toegepast.

SOORTEN GLAS

KunstRegie adviseert en voorziet in verschillende soorten beschermende beglazing:
- standaard gelaagd glas
- monumentaal getrokken glas voorzien van een veiligheidsfolie
- monumentaal getrokken gelaagd glas
- gestructureerd ontspiegeld gehard glas
- gestructureerd ontspiegeld gehard gelaagd glas
- mond geblazen ‘echt antiek’ glas (Goethe), ge-appliqueert met float (gehard) glas

  • 2020

    Adviseren & ontzorgen

    Omdat elk glastype specifieke eigenschappen bezit, helpt KunstRegie opdrachtgevers in het maken van de juiste keuze. Afgestemd op hun wensen voor bescherming kunnen verder alle benodigde werkzaamheden worden uitgevoerd. Vanaf het leveren en monteren van de metalen constructie om de beschermende beglazing in op te nemen, tot aan de productie en het plaatsen van de beschermende beglazing.

Heeft u nog vragen?

Neemt u voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.